Pizza Vantaa - Hetkessä hyvää ruokaa kotiinkuljetettuna

Historiaa pizzasta ja sen kehittymisestä

Historiankirjoista on löydettävissä merkintöjä, jotka osoittavat pizzoja olleen jo satoja vuosia ennen ajanlaskun alkua. Kuvauksista voidaan kuitenkin päätellä ainoastaan melko kaukainen sukulaisuussuhde nykypizzaan. Tämän päivän pizzan ominaispiirteitä ovat leipämäinen, litteä pohja sekä täytteet, joista tärkeimpiä ovat juusto ja tomaattikastike. Täytteet levitetään tyypillisimmin uunissa paistettavan pohjan päälle, mutta ne voidaan laittaa myös taitetun pohjan sisään. Tällaista pizzaa kutsutaan calzoneksi. Juuston ja tomaatin lisäksi pizzaan sopivia täytteitä ovat erilaiset lihat ja lihajalosteet, yrtit, merenelävät, kasvikset, sienet, juurekset ja hedelmät. Suomen kansan keskuudessa on havaittavissa perinteisesti kahtiajako koskien sitä, kuuluuko ananas pizzaan. Vastaus on yksinkertainen, sillä ananas on edelleenkin Suomen suosituin pizzatäyte. Ananaksen jälkeen tulevat kinkku, kebabliha, aurajuusto ja pepperoni. Italian Napolia arvostetaan nykyisen pizzamuodon syntysijana. Pizzadynastiat saivat alkunsa Napolissa 1700-luvun loppupuolella. Juuri napolilaiset myös käyttivät pizzoissa ensimmäistä kertaa tomaattia (jota oli tätä ennen pidetty myrkyllisenä). Kuuluisia pizzoja lähdettiin maistamaan pidemmänkin matkan takaa – ja sama jatkuu yhä. Samoihin aikoihin perustettiin myös ensimmäinen ravintola, jossa sai syödä pizzaa sisätiloissa.Pizzan tie kansainväliseksi menestystuotteeksi ajoittuu toisen maailmansodan loppuun. Silloin Amerikkaan kotiin palaavat joukot veivät idean pizzasta mukanaan. Pian pizzaa alettiin brändätä ravintolaketjujen päätuotteeksi. Suomeen perustettiin ensimmäinen pizzeria vuonna 1961, Hankoon. Pian pizzabuumi levisi Lappeenrantaan ja Turkuun. Suomalaisista marketeista alkoi saada valmispizzoja vuodesta 1981 alkaen, jonka jälkeen vaihtoehtoja tuli (ja tulee) koko ajan enemmän.Italiassa ravintolan maantieteellinen sijainti vaikuttaa pizzojen valmistustapaan, pizzojen pohjan paksuuteen ja täytevaihtoehtoihin. Suomessa sen sijaan pizzerian asiakas on siinä suhteessa etuoikeutetussa asemassa, että hän voi valita pizzatyylin miltä alueelta tahansa: asiakas saa halutessaan pannupizzalle tyypillisen paksun pohjan tai napolilaisen ohuenohuen pohjan. Täytteeksi voi tilata vaikka poronlihaa. Jostain on levinnyt kansan keskuuteen myös resepti, jonka ohjeilla pizzapohja valmistetaan kukkakaalista.On silti mielenkiintoista, miten pizza sopii lähes kaikille tuntemillemme ihmisille (myös gluteenittomalle ja vegaanille ruokavaliolle). Sen vuoksi sitä tilataankin eri versioina myös paljon kotiin.

Pizzaa Vantaalla suoraan kotiovelle toimitettuna

Aina ei vain ole aikaa tai jaksamista lähteä leipomaan pizzapohjaa alusta saakka tai keräämään tuoreita raaka-aineita ympäri kauppaa. Silloin voit pelastaa tilanteen tilaamalla pizzat kauttamme suoraan kotiovellesi. Kun tilaa pizzaa kaupungissa Vantaa, niin seuraavat ravintolat on katsomisen arvoisia:

  • AL FORNO - Tikkurila
  • Pizza Service - Tikkurila
  • Pizzakuningas Myyrmäki
  • Evin Pizzeria - Kaivoksela
  • Korson Pizzakeskus

Pizza on upeaa ruokaa, mutta joskus ei tee mieli italialaista ruokaa. Valikoimamme on laaja, ja löydätkin meiltä myös esimerkiksi kiinalaista, japanilaista ja turkkilaista ruokaa. Tilaa kauttamme ja saat ruoan Vantaalla helposti ja vaivattomasti suoraan kotiovellesi.

Kuinka tilaan foodorasta?

Voit tilata sivujen tai applikaatiomme kautta! Syötä osoitteesi osoitekenttään ja palvelu listaa ravintolat, jotka kuljettavat osoitteeseesi. Valitse mieleisin rafla ja klikkaa kiinnostavimmat annokset ostoskoriin. Maksamisen jälkeen menee vain hetki, niin kotiovellesi saapuu herkullistakin herkullisemmat ruoat. Maukasta ruokahetkeä!